HOME OFFICIAL BLOG Facebook Fanpage Twitter
Blog Contest,Giveaway,Segmen dan lain-lain.: 05/01/2013 - 06/01/2013

Wednesday, 29 May 2013

Segmen Topup Holidays

ASSALAMUALAIKUM.


KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^

HARAP ADA PELUANG UNTUK MENANG!

1st Mini Giveaway by Nina

ASSALAMUALAIKUM.


KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^


HARAP ADA PELUANG UNTUK MENANG!

Segmen Top Up by Siti Aisyah Khalil


ASSALAMUALAIKUM


KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^

HARAP ADA PELUANG UNTUK MENANG!

2nd Giveaway By Nor Quraishia

ASSALAMUALAIKUM.


KLIK BANNER UNTUK JOIN. ^_^

HARAP ADA PELUANG UNTUK MENANG!

Tutorial : Scroll Box For BlogList

Assalamualaikum. 

Hari ni anis nak share tutorial sroll box for bloglist. Tutorial ni kak lyssa yang buat. Please credit kat kak lyssa. www.lyssasecret.com



 

Jom ikut Step di bawah :

1. Log in > Design > Edit HTML  > Tick Expand Widget Templates 

2. Tekan Ctrl F dan carikan tajuk bloglist korang.. contoh macam Lyssa punya:

My Blog List 

3. Bila dah jumpa tajuk bloglist korang tu kan , cuba korang tengokk kod-kod di bawah tajuk yang korang carikan tuh . ada takk kod macam ni :
<div class='widget-content'> 

4. Ye ! Sudah jumpakan ? Bagus2! Now, gantikan kod di atas ini dengan kod ini:
<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'> 


**Yang warna merah tu , bolehlah gantikan dengan size height korang ye.
5. Sudah kan ? Cuba PREVIEW dulu. kalau menjadi , SAVE terus ok ? ;p

=SELAMAT MENCUBA SEKALIAN !=

 Kalau ada apa-apa masalah boleh tnya anis. Ikut tutorial ni betul-betul. Kalau ada yang tak menjadi tu mungkin sebab tak ikut arahan betul-betul kot. Mohon credit tutorial ni kat kak lyssa k. Assalamualaikum. ^_^

Tutorial : Scroll Box Dalam Entry

Assalamualaikum. 

Hari ni anis nak share tutorial sroll box dalam entry. Tutorial ni kak lyssa yang buat. Please credit kat kak lyssa. www.lyssasecret.com


1. Log in > Dashbord > New Post

2. Copy kod ini :


<center>
<div style="background-image: url(&quot;http://dl.glitter-graphics.net/pub/303/303771ob8r4r0z04.png&quot;); border: 3px double #FF3399; height:150px; overflow: auto; width: 400px;">

Taip isi-isi dan ayat korang di sini ..

</div>

3. Paste di bahagian Edit Html dalam New Post tadi . Edit Html kat mana ? Tengok ni :
 


4. Ok . Bila dah paste , korang taip yang apa yang korang nak taip di "Taip isi dan ayat korang si sini"

5. Sekarang ni , korang tukar heidgt dan width mengikut citarasa korang . Yang Lyssa warkan merah tu .. Tukar ikut size korang suka okehh ?

6. Yang warna biru tu pula , kod warna border yang korang nak . Boleh TEKAN SINI untuk dapatkan kod warna tersebut . 

7. Sekarang korang tekan compose untuk lihat preview hasilnya . Contoh di bawah :



8 . Whoaaa . Kalau jadi , boleh lah korang tekan Publish Post . Dah siap :)
Macam mana ? Suka takkk . ekekek . Selamat Mencuba ^_^

Preview:

Assalamualaikum. Just preview je.. ^_^. Kalau ada apa-apa masalah boleh tnya anis. tutorial ni sesuai jugak untuk buat contest,ga,segmen/apa-apa je.... Ikut tutorial ni betul-betul. Kalau ada yang tak menjadi tu mungkin sebab tak ikut arahan betul-betul kot. Mohon credit tutorial ni kat kak lyssa k. Assalamualaikum. ^_^

Giveaway Simple-Simple by Mohd Zuhri

Assalamualaikum.


KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^

HADIAHNYA

Topup rm5x3 by Illi Maziah
Topup rm5x2 by Lobak merah jambu
2x keychain instagram felt by Eymasu
5x Ribbon brooch by Eyka DS
1x Brooch by Fatin Amalina Husna
button badge + sticker x1 and  bookmarks + sticker x2 
by EasyStep2Shop (a.k.a shida)

Tuesday, 28 May 2013

Contest: Header Saya

Assalamualaikum semua.



KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^

Header Anis:



HARAP ADA PELUANG UNTUK MENANG!


Monday, 27 May 2013

Mini Giveaway by Athirah Wardah

Assalamualaikum semua.



KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^

Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2

Assalamualaikum.



Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Jun dan Julai iaitu pencarian bermula dari 26 Mei 2013 dan berakhir pada jam 11:59 malam 30 Mei 2013 nanti. 20 orang yang bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Nabeel Fikree bermula 1 Jun nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.



First Giveaway by Ina and Ija

Assalamualaikum.


Tag:www.cikfie.com



3rd Annivesarry GA Blog by Emas Putih

As-Salam


22 MAY 2013 - 05 JUNE 2013


Assalamualaikum.

Assalamualaikum semua.

Ni ialah blog Anis yang ke dua untuk join segmen,contest,giveaway dan lain-lain. Anis tak nak bagi berat personal blog Anis. Harap korang semua follow anis.
 
Fully Design By Nabeel Fikree | All Copyright 2013 © Blog Join