HOME OFFICIAL BLOG Facebook Fanpage Twitter
Blog Contest,Giveaway,Segmen dan lain-lain.: 04-Jun-2013

Tuesday, 4 June 2013

Tutorial : Letak Facebook Like Button Dalam Entri

Assalamualaikum semua.


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang
Contoh?
1.Click Here!
2.Pergi ke facebook/like
3.Isi detail yang diperlukan disitu
(1) Letak URL pages facebook
(2) Isi ikut korang
(3) Dah selesai semua tekan Get Code!

4.Bila ada pop-window, korang pilih IFRAME 
5.Copy semua code yang diberi

Macam mana nak letak dekat dalam entri? Contoh dalam entri giveaway?
1.Blogger Dashboard > Create New Post
2.Paste kan code tadi dibahagian HTML bukan Compose! 
3.Dah selesai? Korang boleh preview atau tekan compose semula untuk sambung membuat entri. Harap korang paham la ye. Kalau tak paham, paham-paham kan la :P

Nota Anis: Tolong creditkan tutorial ni ke NABILA MEDAN. Kalau tak faham, segeralah komen untuk tahu! 

Nak ajak join segmen yang anis anjurkan!

Assalamualaikum semua.

Haa! Nampak tak blog Anis ni. Lain daripada yang lain kan? Haa! Ni template dari nabeel.com cantik kan? anis suka. nice. Terima kasih ye nabeel.com. Ni anis nak kasitahu kepada semua blog yang blogwalking kat blog anis ni. 


Sebenarnya, anis ada buat 1 segmen di first blog! nak join? KLIK SINI Segmen 1 lagi KLIK SINI Kalau nak tahu, syarat-syarat yang anis buat simple sangat-sangat. Tak payah buat entry sebab anis ada sediakan coding. Hanya copy dan paste ke post di html dan publish. Mudah tak?


Kalau mudah, anis harap sangat ramai join. Terima kasih. ^_^



JOIN TAU! SYARATNYA MUDAH!
 
Fully Design By Nabeel Fikree | All Copyright 2013 © Blog Join